HISTORIA

Posted by .

Året var 2001, det var kallt och samhället låg lite sådär i dvala som det alltid gjorde på den tiden. En man som hette Jon Ericsson hade fått en idé! Eftersom det alltid var så trevligt att träffa gamla Bergsbypolare, varför inte organisera det hela lite mer? Sagt och gjort, ett frö såddes hos Fredrik “Sunkan” Sundqvist och bröderna Fredrik och Magnus Nilsson och bara några månader senare var det verklighet när den första Bergsbyfesten hölls hemma hos familjen Nilsson på Bodgatan!

Kvällen var trevlig, mer än så, den var magisk! Enigheten om att detta måste hända igen var total och under det kommande året kom man också fram till att det måste växlas upp. Detta gjorde man också, ordentligt! 2002 hade bland annat spelningar i Bergsbyskolans gympasal lagts till på schemat och de kommande åren tillkom en fotbollsturnering på gamla Holmenskolan och Pargolf på Frisbeebanan. I och med detta utökades det hela dessutom till en tvådagarsfestival som rimligt nog fick namnet Bergsbyfestivalen.

Denna har sedan tickat på, arenan har ändrats ett par gånger fram och tillbaka, saker har fallit bort, saker har kommit till. Men fortfarande är det ungefär samma tillställning som den där sommarkvällen 2002 då drömmarna från den magiska kvällen 2001 fick blomma ut. Bergsbyfestivalen är och förblir sommarens höjdpunkt och det självklara stället för gamla bybor att träffas och umgås över ett flak öl och ett par helrör!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *